Toimintakeskus Koinonia

Helsingissä, Kalevankatu 53:ssa sijaitsee Suomen Luther-säätiön Toimintakeskus Koinonia, tai lyhyemmin Koinonia-keskus. Kreikankielinen nimi merkitsee yhteyttä, ja se hyvin summaa Koinonia-keskuksen tarkoituksen.

Ensinnä sen tarkoitus on toimia Luther-säätiön eri yhteisöjen yhteydenpitoelimenä. Keskuksen tiloissa sijaitsevat säätiön dekaanin, teologisen sihteerin ja tiedotussihteerin toimistot, ja näin se toimii maanlaajan yhteisöverkoston ”hermokeskuksena”. Hyvän hallinnon ja nopean tiedonvälityksen kautta yhteisöjen elämä ja keskinäinen toiminta tehostuu.

Toisekseen Koinonia-keskus tarjoaa puitteet, joiden sisällä Kristus rakentaa sitä todellista koinoniaa, sydänten yhteyttä, joka sitoo Hänen kirkkonsa yhdeksi ruumiiksi. Koinonia-keskuksessa pidettävät viikkojumalanpalvelukset, pienpiirit ja muut tilaisuudet rakentavat Sanan ja sakramenttien varaan rakentuvaa kristittyjen yhteyttä.

Kolmannekseen Koinonia-keskus voi toimia yhtenä valona tämän maailman pimeyden keskellä, kutsuen vielä eksyksissä olevia ihmisiä Kristuksen yhteyteen.

Koinonia-keskus on ostettu, remontoitu ja sitä ylläpidetään suomalaisten kannattajien ja työn tukijoiden lahjoituksilla. Pelkällä olemassaolollaan se on jo osoitus siitä, että kun Jumalan siunaus on mukana työssä, yhteisestä asiasta syttyneet ihmiset saavat aikaan paljon!