Hengen viisaus -kirjat

Hengen viisaus –kirjasarja on tarkoitettu kyseleville, etsiville, uskon ravintoa kaipaaville ja vaikkapa sananjulistajan käteen. Hengen viisaus lähtee aina Jumalan ilmoitussanasta, Pyhästä Raamatusta. Saman Hengen lahjoittama usko ihmettelee, mietiskelee, ammentaa, ymmärtää, rukoilee ja kiittää tämän ehtymättömän lähteen äärellä.

Löysin luterilaisuuden

“Elin eräänlaisena hengellisenä irtolaisena ajautuen uskonnosta toiseen, kirkkokunnasta toiseen, äärimmäisestä liberaalisuudesta fundamentaalisuuteen kunnes lopulta löysin evankeliumin. Kun pääsin yhä syvemmin ymmärtämään sitä ja sen sisältöä, huomasin muuttuneeni luterilaiseksi. Tämä kirja on osittain matkakertomus pyhiinvaellukseni varrelta, mutta vain osittain. Pääasiassa se on selvitys siitä, mitkä kohdat luterilaisessa hengellisessä traditiossa ovat osoittautuneet mittaamattoman arvokkaiksi minulle.”

Kirjan kirjoittaja Gene Edward Veith Jr. on englantilaisen kirjallisuuden professori, Concordia University Mequon, Yhdysvalloissa. Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus. Sarjaa toimittavat rovasti, teol.lis Simo Kivirantapastori, teol. lis Sakari Korpinen ja pastori Juhana Pohjola.

Lataa tiedosto (pdf)

Back To Top

Rukouskoulu

”Per-Olof Sjögren lähtee “Rukouskoulussaan” liikkeelle taivaasta. Oman rukouksemme peruskivi ja rukouksen kuulemisen tae on Jeesuksen lakkaamaton rukous. Liittyessämme siihen eli rukoillessamme Jeesuksen nimessä ja hänen kanssaan saamme myös uskoa, että Jumala kuulee rukouksemme. Tästä asiasta puhuvat tämän suomennoksen ensimmäinen ja viides luku. Rukoushan ei ole pelkästään meidän yksinpuheluamme, vaan siihen liittyy aivan olennaisena asiana Jumalan vastaus. Se taas ei ole ilman muuta lainkaan se vastaus, jota “ehdotamme” tai suorastaan “vaadimme”, vaan se on Jumalan, rakkaan taivaallisen Isän vastaus, jonka hän antaa sen mukaan, mikä on meille parasta. Rukouskouluun kuuluu tämänkin tosiasian opetteleminen.”

Kirjan kirjoittaja Per-Olof Sjögren on Göteborgin emeritus tuomiorovasti. Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus. Sarjaa toimittavat rovasti, teol.lis Simo Kivirantapastori, teol. lis Sakari Korpinen ja pastori Juhana Pohjola.

Lataa tiedosto (pdf)

Back To Top

Herran Kristuksen seuraaminen

Suomen luterilaisessa kirkossa on viimeisten vuosikymmenien aikana tapahtunut voimakas kehitys pois siitä kristillisestä kirkosta, joka elää ja näkyy tuntomerkeissään. Vaikka Jeesuksen lupauksen mukaan hänen seurakuntansa pysyy tässä maailmassa loppuun asti, eivätkä helvetin portit sitä kukista (Matt. 16:18), niin kirkon osa voi toki turmeltua kirkon vastakohdaksi ja muuttua Antikristuksen tyyssijaksi, Kainin kirkoksi, joka leppymättä vainoaa oikeaa Aabelin kirkkoa, oikeita Jumalan lapsia. Kirkko varsinaisesti elää jumalanpalveluksissa, missä evankeliumi opetetaan ja saarnataaan ja pyhät sakramentit toimitetaan evankeliumin mukaisesti. Kun kirkko itse on haluton ja kykenemätön tarjoamaan oman oppinsa mukaista jumalanpalveluselämää, kun se päinvastoin määrätietoisesti toimii sellaista vastaan ja ryhtyy kiristämään oikeudella vihkiä pappeja, jokaisen kristityn vapaus, oikeus ja velvollisuus on ryhtyä toimenpiteisiin kirkon puhdistamiseksi ja uudistamiseksi.

Vuonna 2005 Suomen ev.lut. kirkko täyttää 850 vuotta. Juhlavuoden aikana vietetään monia suuria juhlia ja painetaan arvokkaita juhlakirjoja. Mutta on uskallettava katsoa tosiasioita silmiin. Tämä pamfletti tekee niin. Se myös osoittaa kirkon oman olemuksen mukaisen tien eteenpäin. Kirjan kirjoittaja teol. toht., lähetyssaarnaaja Anssi Simojoki on tullut tunnetuksi terävänä ja rohkeana opettajana sekä keskustelijana kirkossamme.

Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus. Sarjaa toimittavat pastori, teol. lis Sakari Korpinen ja pastori Juhana Pohjola.

Lataa tiedosto (pdf)

Back To Top

Tätä elämää janosin

Yksi on varmaa. Me kaikki HALUAMME KUOLLAKSEMME ELÄÄ. Olemme valmiit antamaan kaikkemme, jotta saisimme nauttia elämän lahjoista. Haluamme oman siivumme elämästä, ja antaisimme mitä vain saadaksemme maistaa kaikkea mitä se tarjoaa. Mutta me tiedämme, ettei se kestä. Viime kädessä koko elämä eletään haudan partaalla. Me kaikki kuolemme – nuorimmasta vastasyntyneestä vanhimpaan hoivakodin asukkiin saakka. Me saatamme kuolla elääksemme, mutta silti me kaikki kuolemme. Kristinusko on uskomattoman hyvä uutinen siitä, että on olemassa syntien anteeksianto, elämä ja pelastus, jotka voi omistaa tämän kuolevan maailmamme keskellä. Tämä juuri on se aitoa asia. Se ei ole vain sama vanha oravanpyörä siirrettynä toiseen polkumyllyyn. Tämä on Jumalan lahjana antama elämä, jonka hän antaa kuoleman vastineeksi. Tämä on itse asiassa ELÄMÄ eräässä henkilössä, Jeesuksessa Kristuksessa, joka “on tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän”.

Pastori Harold L. Senkbeil toimi seurakuntapastorina Amerikan luterilaisen kirkon Missourin Synodissa 32 vuotta ennen siirtymistään teologisten aineiden opettajaksi Concordia Theological Seminaryyn, Fort Wayne. Hän toimii tätä nykyä pastoraali- ja lähetysteologian apulaisprofessorina muttei ole kokonaan jättänyt seurakuntatyötään.

Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus. Sarjaa toimittavat pastori, teol. lis Sakari Korpinen ja pastori Juhana Pohjola.

Lataa tiedosto (pdf)

Back To Top

Pyhä Jumala – pyhä elämä

”Mistä ihmisen elämä alkaa? Miten tulee suhtautua eutanasiaan, alkiotutkimukseen tai koeputkihedelmöitykseen? Richard C. Eyer tuo kirjassaan vahvan Raamatusta nousevan perustan tarkastella ajankohtaisia kysymyksiä. Elämme aikaa, jossa mielellään todetaan, että yksiseltteisiä vastauksia modernin lääketieteen tuottamiin kysymyksiin ei edes ole olemassa. Kirja on siksi virkistävä lukuelämys – siinä rohjetaan antaa selkeitä vastauksia.

Abortissa, eutanasiassa tai hedelmöityshoidoissa on lopulta kysymys ajattomista teemoista – elämän kunnioituksesta, ihmisarvon perusteista ja avioliitosta. Bioetiikan kysymykset eivät lopulta ole kristityille vaikeita siksi, että modernin teknologian tuomia haasteita ja Raamatun opetuksia olisi vaikea sovittaa yhteen. Vaikeus nousee syntiin langenneen ihmisen kapinasta Jumalaa vastaan. Kirjan helmi on Raamatun koko sanoman, lain ja evankeliumin tuoma näköala bioetiikan kysymyksiin.

Richard C. Eyer ei tarkastele Raamattua vian lakikirjana tai etiikan oppaana. Hän nostaa kristillisen ihmiskuvan keskiöön kristinuskon ydinsanoman Kristuksen sovitustyöstä. Kirjoittaja kuvaa osuvasti sen, miten kristillisen uskon ajaton sanoma piirtää oikean ja väärän rajat aikamme eettisiin teemoihin. ” Päivi Räsänen lääk.lis., kansanedustaja.

Tämä kirja jatkaa Suomen Luther-säätiön kustantamaa kirjasarjaa Hengen viisaus. Sarjaa toimittavat pastori, teol. lis Sakari Korpinen ja pastori Juhana Pohjola.

Lataa tiedosto (pdf)

Back To Top